Recensie van SpijkPop, 9 Juli 2000, Spijkenisse, door Ruben Jansen

SpijkPop 2000

Koud, grijs, verrassend genoeg toch nog droog en vanwege het slechte weer, iets te weinig mensen voor een gezellig festival in Spijkenisse. Geen ingrediŽnten voor een spetterend Kecksconcert. Maar ondanks dat werd het toch een sfeervol Kecks uurtje in Park Waterland. Na de aankondiging door Maud Hawinkels van het VARA t.v.-programma 'Honk' startten de heren o.l.v. Rick (met open gulp!) met 'Altijd voor het eerst'. Tijdens Phils gitaarsolo werd dit euvel echter al snel verholpen en konden de Kecks vervolgen met 'Meer Niet'. Op een festival als dit is het natuurlijk niet mogelijk om alle Kecks klassiekers ten gehore te brengen maar toch werden een aantal 'oudere' nummers gespeeld. Onder hen uiteraard 'Met hart en ziel' maar ook klonken de schitterende akkoorden van 'Een dag, zo mooi' over het koude festivalterrein. Verder werden naast de inmiddels bekende >TK-liedjes als 'Veel te veel water', 'Zon sprong aan', 'Hakken in't zand', 'Ik denk nooit meer aan jou', 'Niemand thuis' en 'Amoureus gebied' liedjes gespeeld als 'De jacht' en de afsluiter 'Nu of nooit'.

Tijdens het als wel vaker chaotisch beginnende 'De jacht' bedankte Rick het bijna verkleumde publiek met een schitterende monoloog over zomerfestivals en het zwaar tegenvallende weer, het publiek voor hun opkomst en de toch nog ontstane sfeer.

Kortom, ondanks het slechte weer en de beperkte speeltijd sloot Rick het intensief gespeelde Kecksconcert, met de altijd coole Phil en hardwerkende Theo en Gerben, af met het goede nieuws dat het concert droog was gebleven en dat de wegen voor de terugweg nog niet glad waren geijzeld!

Leesvoer