Recensie uit De Telegraaf van het concert in LVC Leiden 30 december 2001, door Ronald Vreeman.

Afscheid Kecks in stijl

Met hart en Ziel! Zo namen de Tröckener Kecks afgelopen zondag voorgoed afscheid vanb hun trouwe publiek.

Na 21 jaar optreden in nagenoeg alle zalen en zaaltjes in Nederland en België vond de bAnd het tijd om er een punt achter te zetten Een laatste succesvolle cd, '>tk', ten spijt.
"We moesten meer eens gaan", zo werd op de laatste T-shirts treffend naar een van de songs gewezen. Geen grote afscheidsinterviews, geen speeches en geen gastoptredens. De Kecks wilden vertrekken zonder poespas en gewoon doen wat ze altijd hebben gedaan: met een intens optreden de zaal in vuur en vlam zetten.
In een bomvol LVC in Leiden was het dus echt de allerlaatste keer dat de band rond zanger Rick de Leeuw en bassist Theo Vogelaars nog eens vol gas gaf. Wie niet beter wist zou denken dat de Kecks gewoon de volgende dag in Assen of zo zouden spelen.
Nagenoeg alle Kecks-klassiekers kwamen langs in een bijna drie uur durende wervelwind. Veel van de oudere up-tempo nummers, maar ook luidkeels en woord voor woord meegezongen recentere liedjes als 'Achter glas' en 'Niemand Thuis'.
Het LVC ging plat en na vier toegiften was het dan toch echt gedaan. 'Trek je jas aan' was een van de toepasselijke afscheidssongs. Zichtbaar geëmotioneerd werd na een minutenlange ovatie door de band met een diepe buiging afscheid genomen.
De hartekreet 'Ik denk nooit meer aan jou' werd nog voluit meegezongen. Maar echt gemeend was dat natuurlijk niet. De Kecks zullen voor veel Nederpop-liefhebbes altijd een fraaie herinnering blijven.

Leesvoer