BN/De Stem, recensie van maart 2000 door Willem Jongeneelen.

Tröckener Kecks >tk [PIAS]

Een paar jaar geleden gaven weinigen nog een cent voor de toekomst van de groep die twintig jaar geleden de Nederlandse taal de punk in loodste. Maar Tröckener Kecks overleefde ook die crisis, paste drie nieuwe bandleden in en tekende een nieuw platencontract.
Met punk heeft de muziek inmiddels niets meer te maken; op '>TK' is de groep weer een stukje richting het midden van de weg opgeschoven. De thematiek in de songs van zanger Rick de Leeuw is wel hetzelfde gebleven. Nog immer dwaalt hij moederziel alleen op zoek naar vriendschap en liefde door de grote stad.
Alleen wordt alles nu nog beter verwoord, beter gezongen en muzikaal beter vormgegeven. Dit is gewoon de beste bezetting van de groep ooit, met good old Theo Vogelaars gelukkig nog wel lekker trouw op bas. In een paar rocksongs komt het oude Kecksgeluid nog wel om de hoek kijken, het merendeel bevat echter vele nieuwe, uitermate frisse kanten die voorheen niet zo snel bij de band gezocht werden.
Wat te denken van de elektronische, bijna industriële ritmepatronen en onverwachte dubeffecten en breaks in het wanhopig mooie liefdeslied 'Ik Denk Nooit Meer Aan Jou'. Mede dankzij producer J.B. Meyers (inmiddels ex-Supersub) en geluidstechnicus Attie Bauw (onder meer Gorki) stijgt de groep naar ongekend grote hoogten.
Deze Kecks kunnen nog jaren mee!

Pers