Recensie van het concert in de Gigant Apeldoorn, van 18 mei, door Annet

Gigantisch!
De altijd aanwezige Keckskriebels zijn nog eens stevig aangewakkerd door de festivalbezoeken van de afgelopen tijd. Het blijft vragen om meer, steeds meer. Afgelopen vrijdag gaven we er weer eens aan toe, we gingen richting Apeldoorn.

In de concertzaal van De Gigant gingen de Kecks rond 23.00 uur het podium op. De zaal verwelkomt de band met een warm en ingetogen gejuig en is direct enthousiast.
Zelf blijf ik nog even achteraan op n van de verhogingen staan om te genieten van het schouwspel op en voor het podium. Het concert begint met een paar rustige nummers: Wat Gaat Ze Doen, Wat Goed Is Komt Snel en Een Dag Zo Mooi. Daarna volgen Niemand Thuis en Met Hart En Ziel. Deze 'hit' wordt k in Apeldoorn volop meegezongen.
Het concert is niet helemaal uitverkocht en dat geeft de ruimte om lekker te swingen. Als dan de eerste tonen van Souvenir klinken is de zaal los. Zelf geef ik toe aan het gevoel mee te moeten doen en ga ook naar voren. Er zijn een hoop fans die er net zo over denken en de pogo begint! Het plezier van 't spelen straalt weer van de Kecks af. Afgezien van een paar rondtollende dronken mensen, is het ook een goed publiek. De avond kan voor mij niet meer stuk. Zeker niet als Czaar Peterstraat gespeeld wordt. Dat nummer blijft me, na al die jaren, toch nog altijd diep raken. De inbreng van Rob heeft het nummer iets extra's meegegeven....
Iedere keer weer bekruipt me het gevoel van: kan het nog beter, het is wr anders en zeker steeds meer verslavend. Altijd Voor Het Eerst, Hakken In Het Zand en Zou Je....Alsjeblieft vormden de >TK overgang naar weer een kraker: De Jacht. Gerben en Phil zorgden met hun 'geklooi' weer voor een hoop vermaak.
In Tranen en Veel Te Veel Water brachten daarna weer wat rust. De laatste nummers van de set waren Meer Niet, Nu Of Nooit en Ik Denk Nooit Meer Aan Jou.

Qua toegiften weet ik alleen Paradijs en Achter Glas me nog te herinneren. Deze nummers vormden een prachtige afsluiting van een wederom hartverwarmend concert!!

Nadat we weer waren bijgekletst en bijgetankt, vertrokken we rond 3.30 uur, samen met de band, uit de Gigant....

Jongens bedankt weer, tot gauw!!!

Leesvoer