OOR, recensie van 19 februari 2000, door Geert Henderickx

Tröckener Kecks >TK [PIAS]
De Tröckener Kecks zijn terug van nooit weggeweest, want eigenlijk hebben ze al die jaren niet stilgelegen. De talrijke optredens ten spijt leken de Amsterdamse postpunkers nochtans een kwijnend bestaan te leiden na het commerciele echec van Dichterbij Dan Ooit.
Naar het zich laat aanzien zullen ze zich echter weten te rehabiliteren met >tk, dat werd geproduceerd door J.B. Meyers, de multi-instrumentalist van het miskende Supersub. Zijn inbreng verraadt zich in de avontuurlijke arrangementen, die een extra dimensie geven aan de beproefde stijl van de Kecks. Toetsenist Rob van Zandvoort en de nieuwe gitarist Phil Tilli zorgen met creatief spel voor een verrijking van de klankkleur, terwijl ook de ritmesectie een onvermoede subtiliteit aan de dag blijkt te kunnen leggen.
Tussen de twaalf ambachtelijke nummers zitten ditmaal de nodige ballades, waarin de toch allerminst geboren zanger Rick de Leeuw boven zichzelf uitstijgt. Met name Veel Te Veel Water, een schrijnend liefdeslied over gemiste kansen, klinkt als een klassieker in de dop, al was het maar vanwege die ene onvergetelijke dichtregel: Je wees me de sterren, ik zag alleen je hand.
Zo gaan de Kecks gelouterd en wel hun derde jeugd in met het sterkste album uit hun inmiddels twintigjarige bestaan.

Pers