RifRaf, maart 2000, recensie

Tröckener Kecks >tk [PIAS]

Tröckener Kecks. Droge koekjes op zijn Duits. Twintig jaar geleden het equivalent van energie, chaos en humor. Nederlandstalige punk om heel hoog bij te springen en de vingers bij kapot te spelen.

Inmiddels zingt Rick de Leeuw alleen nog maar in een groep die pure Nederpop maakt en die live soms nog van een kartelrandje voorziet.
De Kecks hebben de laatste jaren een redelijke metamorfose ondergaan. Dat resulteert in een groot aantal, merendeel rustige, soms zelfs supergevoelige (liefdes-)liedjes. 'Ik Denk Nooit Meer Aan Jou', bijvoorbeeld, waarin gaandeweg duidelijk wordt dat de hoofdpersoon juist nergens anders meer aan kan denken dan aan zijn lief, of het nummer met de veelbelovende titel 'Zou Je Niettegenstaande De Recente Gebeurtenissen Toch Nog Een Verblijf Op Amoureus Gebied In Overweging Willen nemen Alsjeblieft'.

Er werd voor deze '>TK' gekozen voor kamerbrede arrangementen die afgewisseld worden met de eerste experimenten van de Kecks met elektronica. Deze groep was in den beginne dus een punkgroep, nu passen ze meer in het vakje waarin Marco Borsato, Volumia!, Frank Boeijen en zo verder zich bevinden.

Pers