Track, 9 juli 2000

>tk [PIAS]

Wij zijn al jaren fan van Tröckener Kecks, maar dat een band zo het nieuwe millennium binnenstapt, hadden we nooit verwacht. Met ">tk" (PIAS) bewijst de formatie springlevend te zijn en open te staan voor nieuwe muzikale paden. Drie jaar geleden verscheen hun laatste plaat Dichterbij Dan Ooit en toen werd het stil rond de band, akelig stil. De laatste jaren zijn de Kecks op zoek geweest naar zichzelf en naar nieuwe muzikale invalshoeken.

In Italië heeft het vijftal eindeloos gerepeteerd en geschreven aan nieuw materiaal. Zoals altijd vormen ook nu weer de teksten de basis van de songs. Onder de bezielde leiding van J.B. Meyers, componist en gitarist van Supersub, werd ">tk" opgenomen, en op dit inmiddels alweer 14e album, horen we voor het eerst de nieuwe gitarist Phil Tilli.
De Kecks experimenteren op deze schijf voor het eerst met elektronica, beats en samples en dat pakt verrassend en indrukwekkend uit. Na twintig jaar van eindeloos veel optreden en vaak prachtige albums, overtreffen de Kecks zichzelf met ">tk", een haast on-Nederlands goed product, waarmee de groep bewijst springlevend te zijn en nog steeds tot de vaderlandse top te behoren. Hoogtepunten zijn Niemand Thuis en Hakken In Het Zand. Nummer tien op de schijf heeft volgens ons de langste titel ooit: Zou Je Niettegenstaande De Recente Gebeurtenissen Toch Nog Een Verblijf Op Amoureus Gebied In Overweging Willen Nemen, Alsjeblieft?

Pers